Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ Ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα για σεμινάρια εκρηκτικών ή για βομβιστικές επιχειρήσεις ;

Τούρκοι αριστεριστές συνελήφθησαν χτές στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την ώρα που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα λίγο πριν από την επέτειο της 17 Νοέμβρη για να εκπαιδευτούν από ομοιδεάτες τους στην κατασκευή εκρηκτικών (;) σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Planet-greece, οι δύο Τούρκοι αριστεριστές συνελήφθησαν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) λίγο λεπτά αφότου είχαν κάνει check in.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση και αυτό που διαρρέεται από τους Τούρκους είναι ότι οι δύο αριστεριστές φέρονται να ταξίδευαν προς την χώρα μας προκειμένου να εκπαιδευθούν στην κατασκευή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών
Πάντως η χρονική στιγμή που συνέβη το περιστατικό βάζει τις ελληνικές αρχές σε υποψίες διότι οι δύο αριστεριστές ταξίδευαν προς την Ελλάδα μόλις τρείς μέρες πριν από τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ είναι γνωστές οι διασυνδέσεις Ελλήνων ακροαριστερών και αναρχικών ομοϊδεάτες τους από άλλες χώρες.
Παρά τις διαρροές των Τούρκων κανένας δεν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να έρχονταν στην Ελλάδα όχι για να εκπαιδευτούν όπως ισχυρίζεται η ΜΙΤ αλλά για να συμμετάσχουν σε βομβιστικές επιθέσεις.
Υπό τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα ένα θεαματικό βομβιστικό χτύπημα από αναρχικούς θα δημιουργούσε αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Στο παρελθόν κατά την διάρκεια μεγάλων διαδηλώσεων οι οποίες είχαν ανακοινωθεί αρκετό χρονικό διάστημα νωρίτερα είχαν συλληφθεί από την ΕΛΑΣ δεκάδες αλλοδαποί αναρχικοί και ακροαριστεροί οι οποίοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις αυτές.
Από την άλλη πλευρά είναι γνωστή η στρατιωτικοποίηση και ο εξοπλισμός των αναρχικών και ακροαριστερών ομάδων στην Ελλάδα.  Πριν από μερικά χρόνια είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι Έλληνες ακροαριστεροί είχαν μεταβεί στο Λίβανο και είχαν εκπαιδευτεί στην κατασκευή και χρήση εκρηκτικών.
Όπως είχε δημοσιευτεί από τα ελληνικά ΜΜΕ πριν από δύο χρόνια σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές ασφαλείας, οι υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, περίπου 25-30 Έλληνες πολίτες, διατηρώντας στενές σχέσεις με οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, επισκέφτηκαν την περίοδο εκείνη (τέλη 2009 αρχές 2010) χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου το δίκτυο ορισμένων ισλαμικών οργανώσεων δεν θεωρείται ελεγχόμενο.
Οι νεαροί, που εκτιμάται ότι κινούνται από τον χώρο των αριστερίστικων οργανώσεων μέχρι τις παρυφές των  αντιεξουσιαστών έχουν λάβει εκπαίδευση στη χρήση όπλων, καθώς και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ισλαμικές ομάδες.
Σε συνεργασία με μαχητές οργανώσεων όπως η «Χεζμπολάχ», οι οποίοι λειτουργούν ως εκπαιδευτές, οι Έλληνες αντιεξουσιαστές φέρονται να έχουν διδαχτεί τη χρήση φορητών όπλων όπως τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ, αλλά και RPG. Για το θέμα είχαν ενημερωθεί οι Ισραηλινές και αμερικανικές αρχές
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου